Hoe denkt u over het opwekken van duurzame energie? Geef hier uw mening!


De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas hebben afgesproken om meer duurzame energie op te wekken uit zonne-energie. Met zonnepanelen op grote daken of met zonnevelden (grote aantallen zonnepanelen) op land. Deze plannen staan in de Regionale Energiestrategie Midden-Holland. Klik hier voor meer informatie.

De gemeenten gaan met u als inwoner in gesprek over welk soort gebieden en projecten u het meest geschikt vindt voor het opwekken van zonne-energie. Dat doen zij o.a. door u uit te nodigen voor inwoneravonden. De eerder gedeelde vragenlijst is al gesloten en de straatgesprekken zijn inmiddels geweest.

Hieronder vindt u meer informatie over de inwoneravonden.

Inwoneravonden – mei/juni 2023
De gemeenten organiseren in mei en juni 2023 inwoneravonden voor inwoners en betrokken organisaties om verder met elkaar in gesprek te gaan. Aanmelden is niet nodig.

Bodegraven-Reeuwijk
Inwoneravond 1
Donderdag 25 mei
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Gasterij Vergeer – Dorpsweg 32, Reeuwijk-Dorp

Inwoneravond 2
Woensdag 7 juni
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Huiskamer van Waarder – Prinses Máximalaan 2, Waarder

Gouda
Donderdag 1 juni
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Bedrijfsrestaurant op de 2e etage in het Huis van de Stad – Burgemeester Jamesplein 1, Gouda

Krimpenerwaard
Maandag 5 juni
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
De Drie Maenen – Abelenlaan 1, Ouderkerk aan de IJssel

Waddinxveen
Dinsdag 6 juni
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Gemeentehuis Waddinxveen – Beukenhof 1, Waddinxveen

Zuidplas
Donderdag 8 juni
19.30-21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Dorpshuis Swanla – Burgemeester Klinkhamerweg 86, Zevenhuizen

De resultaten van de bijeenkomsten worden samen met de resultaten van een eerdere vragenlijst en straatgesprekken verwerkt in een rapport. Deze gebruiken de RES en gemeenten voor verdere besluiten over het opwekken van duurzame energie. Het rapport wordt gemaakt door bureau EMMA.

Lees hier waarom we uw mening willen horen

De gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas willen advies van hun inwoners over welke gebieden en projecten voor het opwekken van zonne-energie hun voorkeur hebben. Bijvoorbeeld: is een landbouwgebied of gebied met bedrijventerreinen meer geschikt voor een zonneveld? Of: is het belangrijk dat een zonneveld niet zichtbaar is of dat rekening wordt gehouden met de planten en dieren in het gebied?

Na de zomer maken de gemeenten afspraken met elkaar over het opwekken van duurzame energie. Daarin staat op welke plekken meer geschikt zijn voor het opwekken van zonne-energie. Ook staat er in welke soort projecten meer kans maken om uitgevoerd te worden. Dat geeft ondernemers duidelijkheid over de voorwaarden waar zij aan moeten voldoen met voorstellen voor het opwekken van zonne-energie. Inwoners worden altijd gevraagd om mee te denken bij het ontwikkelen van projecten voor het opwekken van zonne-energie.

Meer vragen en antwoorden vindt u hier.